Ekkertinden 1189 moh
Fra Gjøra

Ekkertinden er en spektakulær topp som blir omtalt som Sunndalens svar på Preikestolen, når du står her oppe ved stupene så skjønner du også hvorfor Sunndalen er vill og vakker. Første del av turen går i et naturreservat som ble opprettet i 1999, formålet med vernet er å ta vare på en ekstrem tørr kalkfuruskog med varmekjære arter. På denne turen kan du se mange sjeldne fjellplanter og den sjeldne sommerfuglen mnemosynesommerfugl.

RUTEBESKRIVELSE:

Parker ved Gjøra kirke, og følg den godt merka bratte sti først opp til Gjørashaugen, videre etter litt mer gjengrodd umerka sti som går vest mot Sunndalen opp til skoggrensen. Fra skoggrensen blir terrenget mye lettere å bevege seg i og det er ikke langt igjen før du er på toppen av Ekkertinden. Vær forsiktig når du går ut mot kanten så du ikke faller utfor stupene. Returen kan taes samme vei eller du kan velge å ta den som en rundtur ved å følge stien ned til den idylliske selvbetjente Vollasetra og videre gå seterveien ned til Vollan gård for deretter å følger veien ned til Gjøra. Type tur: Fottur Anbefalt turperiode: Vår/sommer/høst Toppunkt: 1189 moh. Total stigning: 980 hm. Primærfaktor: 20 meter Tidsbruk (en vei): 2,30 timer Kilometer (en vei): 4,7 km

EnglishNorwegian